Olaszországi ingatlanvásárlás S01E05

Pénz kijuttatása

Európai Unión belül ismereteim szerint nincs korlátozva a készpénz szállítása, de a kifizetések vásárlások összege országonként külön szabályozva illetve maximalizálva van (leginkább jogi személyek esetén). A Budapest Banknál vezetem a számlám, velük beszélve kiderült, hogy 40.000.000 FT-ot indítva és konvertálva euróra kb 85.000 Ft költséggel és kb további 3 FT (deviza vásárlás miatt) váltási „veszteséggel” számolhatok, ami kb 36.000 Ft így nagyságrendileg 120.000 FT költsége van annak, hogy olaszországi bankszámlán euróban lesz a pénzem. A költségeket csökkenthetem, ha nem saját privát számláról indítom a pénzt, hanem pl cégesről (mondjuk osztalék kifizetés címen), mert ott a maximált díj 150 euróval kevesebb.

Olasz bankszámla mindenképpen előnyös a helyi ingatlanköltségeihez illetve az ingatlan vásárláshoz is, mivel (mint korábban írtam) a bank fog adni nekem egy váltót amit odaadok a közjegyzőnek és így kerül kifizetésre az ingatlan.

2 hozzászólás “Olaszországi ingatlanvásárlás S01E05” bejegyzéshez

  1. Szia, Youtube on talaltam a blogod. Tetszik. Vegre valami ertelmes olvasnivalo. Van befektetesi ingatlanom Bp-en, de meg egyet nem veszek Mon. Ugyanakkor frusztralo hogy relative sok penzt tartok bszamlan. Most Cipruson elek es dolgozom, de egyreszt itt draga az ingatlan, masreszt az elet is, nem vagyok meg itt regota, szoval nem dontottem meg. Olaszorszag jo opcio lehet. Erdekel a nyelv, meg a mediterran kornyezetet kedvelem. Meg mindig tart a lejtmenet ingatlan arak tekinteteben ott delen? Hogy latod igy harom ev elteltevel? Milyen otlet most beszallni? Koszonom, ha valaszolsz. Udv Z

Vélemény, hozzászólás?