a Olaszországi ingatlanvásárlás S05E03 – Olaszországi Ingatlanvásárlás

Olaszországi ingatlanvásárlás S05E03

Mielőtt hazajöttem megbeszéltem Sergioval, hogy a leccei lakásomban cseréljék le a radiátorokat és tegyenek fel plusz ablakokat. Időközben a radiátorok nagyobbra cseréje elkészült, többet cseréltek, mint megbeszéltük és nem pont akkora lett mindegyik, mint amiről beszéltünk. A képeket látva, vélelmezem kiszámolták a szükséges méretet. Akkor 2.000 euróban állapodtunk meg. Nem tudom, ez fog-e változni. Mielőtt hazajöttem otthagytam nála 3.000 eurót (meg a kulcsot).

Írtam, hogy ablakot is szerelnek fel. Elvileg már gyártják és ez is elkészül pár héten belül. A régebbi házakban nem legjobb az ablakok szigetelése. Nem csak az ablak szigetelése gyér, hanem az egész tok is, amiben beépítve van a redőny és az ablak. Ez egy sima bádoglemezből készült tok. Az a megoldás emiatt, hogy ablakot cserélek nem játszik, mert a redőnyön és a tokon keresztül bejön a hideg. Itt délen az talján megoldás született, hogy van az ablak, majd a redőny és az elé szerelnek egy plusz ablakot. Ebben az alumínium tokos plusz ablakban ragasztott kétrétegű üveg van, pont úgy mint az autók szélvédőjében. Ez biztonsági előírás, hogy egy ablaktörés esetén az üveg ne öljön meg egy arra járót. Az egész lakás plusz ablaka 9.000 euró lesz, amihez kell még daru is a beszereléshez, annak költsége 600-1.200 euró között lesz.

Hogy miért költök hirtelen cirka 4 millió forintot erre lakásra? Első olyan január volt amikor lementem és nagyon nehezen tudtam felfűteni a lakást. Ez a probléma mindenkit érint, akinek van olyan lakása, amit nem fixen használ. Az ilyen lakás fűtését és szigetelését is célszerű túlméretezni, hogy amikor az ember megérkezik, akkor gyorsan tudja klimatizálni a helységeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük