Olaszországi ingatlanvásárlás S01E02

Itt egy kiszemelt lakás amit a sógorom ma megtekintett és azt mondta ne vegyem meg, mert talál nekem jobbat.
Erre a lakásra, már emailben jeleztem, hogy csak 80.000 eurom van és kaptam is rá választ. Sógorom szerint akár 70.000 eurért is meg lehetne venni, mert nagyon nincs most pénz Leccében.
https://www.immobiliare.it/64912544-Vendita-Trilocale-via-bari-26-Lecce.html
(Ma nézegettem az ország más területeit is /szándék nélkül, kíváncsiságból/. Százezer euró alatt remek lakások vannak Genovaban is.)

Alkudás
Délen teljesen normális a 10-20% alkudás a vásárlásoknál. Pont úgy, ahogy nálunk is az volt a válságban.

Lakásfelújítás
Mivel recesszió van és hatalmas a munkanélküliség, így számomra optimális választás egy lepusztult lakás lenne, amit felújítok. A felújítási költségek nagyságrendileg a budapestivel azonosak. Budapesti tapasztalatból tudható, hogy konjunktúra idején nem lesz majd munkás és a kiváló állapotú ingatlanok árai szöknek fel leghamarabb, ugyanis egy ilyen időszakban megnyílik a banki hitelezés is és felverik az árakat a megijedt kisbefektetők is.

48 órája már olasz-nyelvű levéllel bombázom az ingatlanügynököket
Úgy látszik nem csak az angol nyelv a gond, hanem az email is. Nehéz lesz így vásárolni. 🙂 …jó lenne, ha egy évadon belül véget érne a sorozatom.

Leutazás
Azt tervezem, hogy március második hetében autóval lemegyek és addig lent leszek, amíg nem találok valamit. (Ez csak terv.)

Vélemény, hozzászólás?