Olaszországi ingatlanvásárlás S01E16

Szerda délután sikerült csinálnom 560 €-ért biztosítást, de nem akarta megkötni az ügynök, mert nem volt lakcímkártyám. Hahaha! Valahogy ezt éreztem, reggel még ezzel poénkodtam. Megoldás az lett, hogy másnaptól kötötte, mert ugye másnap lesz lakcímkártyám. (Spoiler) Így is lett, majd elküldtem neki WhatsApp-on ami az olaszok Vibere. 🙂  Még szerda délután kimentem San Cataldo mellé a „Riserva Naturale delle Cesine” néven fellelhető erdőbe, ami egy természetvédelmi terület nagyjából sík aszfaltúttal. A helyiek itt szoktak futni, sétálni, kerékpározni én görkorcsolyázni mentem amire kiváló a hely.

Csütörtökön reggel meglett a lakcímkártyám, majd irány a helyi CIB-be ami a Banca di Napoli  a homlokzat szerint, de a papírok alapján Banca Intesa Sanpaolo. Csináltam bankszámlát, bankkártyát és internetbank hozzáférést. A kezdeti kommunikációt a sógorom intézte, de mivel el kellett mennie Milánóba így részben angolul részben a Google Translate párbeszéddel fejeztük be. Itt megjegyzem, hogy iskolázott beszélgető társak esetén hibátlanul működik a Google Translate párbeszéd része, de amikor valaki elkezdi valami ilyesmit nyomni olaszul, mint pl: „Rossz culában a pulyák, furikban tasszícsák a dücsköt!”, akkor kudarcot vall. Amúgy az előbbi egy nyírségi mondat ami annyit tesz, hogy „Rossz ruhában a gyerekek, talicskában tolják a farönköt.”

Pénteken újra be kellet mennem a bankba, mert sikerült elkefélnem a bank app auth-ját, így letiltott. Aranyasokat voltak, segítettek. Délután kori a már ismertetett erdőben.

Szombaton pihentem, koriztam ajándékot vettem a lányaimnak, majd este átjött Sergio, ugyanis hétfőn jönnek visszakapcsolni a gázt a lakásomban és kellett hozzá meghatalmazás.

Vasárnap indultam haza repülővel Bariból. Kocsi leadásnál kicsit féltem, mert sok sérülést vettem észre az autón az egy hét alatt és nem mindenről tudtam, hogy ki csinálta. Itt jegyzem meg és másnak is ajánlom aki bérel autót, hogy átvételkor körbefotóztam, mert nem akartam ott lenni órákat. A bérlős cég is támogatta az ötletet.

Hétfőn kezdődött a munka a lakásomban. Sergio küldi folyamatosan a képeket az aktuális állapotról. Szerintem fog ez menni. Nem vagyok megijedve a felújítástól, mert nagyon sok ilyet csináltam már, így most végig gondolva kezdtem ennek neki, minden részletet tisztáztunk. Hogy mit akarok, azt a falakra felrajzoltuk, majd lefotóztuk mind a ketten.

Vélemény, hozzászólás?