Olaszországi ingatlanvásárlás S03E02

Az előző bejegyzésemből egy dolog maradt ki a helyi ingatlanadó. Ezen a nyáron amikor lent voltam már várt az első csekk. Halványan emlékszem kb 400 euro per év. A vízről viszont kiderült, hogy annyira keveset fogyasztok, hogy nekem nem kell fizetnem érte.

A nyár nagyon jó volt és az első alkalom amikor semennyi honvágyunk nem volt. Eddig kb félidőben ránk jött, hogy hazajönnénk pár napra, most először nem akartuk ezt. Ehhez minden bizonnyal hozzájárult, hogy voltak nálunk barátaink és az esti Netflixes szórakozások is. Végül a szeptemberi határzár miatt augusztus 31.-én hazajöttünk.

A járvány ellenére minden jó volt, az olaszok fegyelmezettek voltak. Tőlünk kicsit tartottak a tengerparton, mivel itt is az a mém az emberek fejében, hogy a külföldiek hozzák be a vírust. Nyilván. Az olaszok egyáltalán nem utaznak sehová, nem is tömörülnek egymásra. Ja. 😉

El is felejtettem, át lett festve a házunk tópszínűre.

2 hozzászólás “Olaszországi ingatlanvásárlás S03E02” bejegyzéshez

  1. Kedves Oregon! Köszönjük szépen a részletes beszámolót, igazán élvezetes volt, egyhuzamban végigolvastam az egész bloggot. Idén szeretnénk Lecceben venni mi is egy lakást, Hozzátok hasonlóan második bázisként használva. Nagyon sok hasznos dolgot irtál le!

  2. Kedves Oregon!
    Most olvastam végig a lakásvásárlási kalandot, nagyon érdekes és tanulságos.
    Mi is Nagykovácsiban építkeztünk még 2012-ben, szerettünk ott lakni, de amikor férjemmel mindketten nyugdíjasok lettünk úgy határoztunk, hogy inkább utazunk, Európán belül lakóautóval. Így aztân bérbe adtuk a házunkat, beköltöztünk Zuglóba egy lakásba azzal, hogy csak néhåny havonta fogjuk ott fiunkat zavarni, amikor átmenetileg, meg a családi ünnepekre hazajövünk. Sajnos a pandémia kicsit keresztbe tett ennek a tervünknek, ami másfél évig ragyogóan mûködött. Azóta elég korlátos, hogy mennyit tudunk barangolni, viszont felmerült bennem, hogy kellene venni valami kisebb ingatlant Olaszországban. Toszkána mániám miatt elsôsorban azon a környëken nézelôdöm. A sok ügyintézés kicsit riasztó, de lehet, hogy belevágunk, amikor már lehet utazni karantën kötelezettség nélkül. Azt szeretnëm kérdezni, hogy Te az állandó lakcímedet tetted át Olaszországba, letelepedéssel, ottani adószámmal, TB-vel, vagy az ideigleneshez – (nyaraló) ingatlan is ennyi minden szükséges?
    Gratulálok ahhoz, hogy belevágtatok és végig is csináltál egy ilyen nem kis projektet!

Vélemény, hozzászólás?