Olaszországi ingatlanvásárlás S05E08

San Cataldo 2022.05.21

A kép a lakástól 50-100 méterre készült a York nevű strandon. AirBNB szövegben kb azt írnák mások, hogy a teraszról készült. 🙂

Jelenleg nincs még áram a San Cataldo-i lakásban, az Enel erre hétvégére ígérte a bekötést. Addig is a tetőt sikálom, mert víz már van, azt megcsináltam. Az előző tulajdonos szépen leszerelt mindent, itt ugye elviszik a konyhát is (szerencsére), ez pedig azzal járt, hogy a csapot is vitte. A vízcsövek itt maradtak lezáratlanul, a víz természetesen le lett zárva. Ahhoz, hogy legyen víz, le kellett dugóznom a szabad csöveket. Ez a művelet csak másodikra sikerült, mert amit elsőre vettem a sima műanyag lezáró az eresztett, így visszamentem és vettem 1/2″ (a méretet magamnak írom) sarokszelepet, amit teflonszalaggal felszereltem. Remélem nem lesz baj a munkámmal és a csövek állagával, már hat napja így van és nem történt baj. A para az elrohadt vízcsövek miatt van csak. Amikor egy ingatlant sokáig nem használnak és a csövekben nincs víz, akkor a korrózió beindul. Amikor az ember hosszabb időre lezárja az ingatlanját, akkor zárja le a vizet is, de ezt követően ne vételezzen vizet, hogy csövekben ne legyen oxigén. Nagyon rossz ötlet nem lezárni a vizet hosszabb távollét esetén. Én ezt egyszer csináltam meg és megtanultam a leckét. Egy év alatt sokszor lehet vízvezetékszerelés, elzárás a hálózaton. Ilyenkor nálunk is kiürülnek a csövek, majd az újraindítások során a hordalék nálunk is fog felgyülemleni. Amikor egy ilyen év után megérkeztem, nem működtek a csapok, mert mindegyik szűrője tele lett nyomva hordalékkal. Az összes csap szűrőjét szerelhettem le és tisztíthattam ki. Jó kezdés ez egy 24 órás út után.

A tetőről képeket később rakok fel. Eddig három napom ment rá a sikálásra, kétszer leégtem kicsit, még minimum egyszer fel kell sikálnom. Vegyszert sajnos nem használhatok, csak fizikai eltávolítás lehetséges nyeles síkárkefe segítségével . Áram híján a hozott magasnyomású is pihen a kocsiban. A tetőn vastagon fekete lerakodás van, amiről később rakok fel képet.

Vélemény, hozzászólás?