Olaszországi ingatlanvásárlás S05E13

TARI – szemétszállítás Olaszországban

Ahhoz, hogy a szemetet elvigyék tőled kell TARI regisztráció. Ehhez nekem szükséges volt az olasz személyi igazolványomra, bár eredetileg tessera sanitaria-t kértek ami az olasz egészségbiztosítási kártya. A regisztrációs iroda szintén az utcánkban van, de magát a kukát egy elég nehezen parkolható helyen adják át (Vasútállomás és a Nápolyi kapu között). Átvételnél megint a tessera sanitariat kérték, de szintén elfogadták az olasz személyi igazolványomat.

A szemetet öt felé kell válogatni, a kukák színesek.
Zöld: fémek, üvegek
Kék: papír
Sárga: műanyag
Barna: organikus
Fekete: minden más
Igazából egy 2 oldalas lista van az első négy kuka kivételeire. Ezeket a kivételeket kell beledobni a feketébe. Bevallom fogalmam sincs mit kell csinálni pl.: az elemekkel. Így azokat utcai szemeteskosárba dobom. Kiderült ezzel nem csak én vagyok így.

Ha már van kukád, akkor csak azt kell betartani, hogy este teheted ki őket és reggel be kell szedned. Nincs utcán kukaparkoltatás.

TARI szerződés birtokában, kérhetsz lomtalanítást és jogosult vagy szelektív hulladékgyűjtő szigetek használatára. Ebből csak 3 van Leccében és mázlimra, az egyik a két lakásom között. Ezek a szigetek őrzöttek, 3,5 tonnás kisteherautóval nem engednek be. A szigetek használatát nem tudod megúszni, mert pl. egy háztartási gép csomagolása nem kukába való dolog. Mivel jelenleg egy 3,5 tonnás autóval voltam, így a szemetemet nem tudtam leadni. Kisebb furgont (max 2,5t ?) láttam, hogy beengednek, illetve amire rákérdeztem az egy V-Klasse volt, azt is beengedik.

Vélemény, hozzászólás?