Olaszországi ingatlanvásárlás S05E15

Ígértem, hogy lesz szó a tetőről is. Jó kis kaland volt „kisebb szívással”.

Ez fogadott (kb negyven évnyi lerakodás):

Tető padlója takarítás előtt

Négy nap sikálás után:

Tető padlója „takarítás” után

A négy nap sima nyeles sikárkefével és tiszta vízzel történő takarítást követően a látható eredményt értem el. A tetőn volt lefolyó, de egy dolgot akkor még nem tudtam, hogy hová folyik le a fekete víz. Az első nap kifulladásig sikáltam, majd amikor végeztem mentem le és ekkor egy hangos húbazdmeg jött ki a számon. Ugyanis az összes koromfekete koszos víz a közös udvarra folyt. Logikus, esővizet nem kötünk csatornába. Innen másfél óra udvarsikálás következett. Azt hittem belepusztulok, mert már a tetőről is hullafáradtan jöttem le. Bármilyen edzett is az ember (nem vagyok az), ez egy olyan munka amit, ha valaki nem szokott csinálni, akkor nincs is izma hozzá. Olyan izmok mozogtak meg a testemben deréktájt, aminek a létezéséről sem tudtam. Másnap menni is alig bírtam, ki is hagytam egy napot.

Miután az egész tetővel végeztem. Lefestettem a kétoldali betonhatárolót. Ehhez vízbázisú szálerősített szigetelő festéket használtam.

A padló tiszta, a betonon fent az első réteg festék / gyanta.

Ugyanezzel a festékkel a feljáró egy részét is megcsináltam.

Durva kontraszt.

Homlokzatot nem fogom lefesteni, mert azzal elcseszném a házat. Azt a részt majd csak felcsiszolom. Már teszteltem a módszert, nagyon szépen meg lehet csinálni egy fúrógépbe fogott drótkefefejjel.

Ugyanebből a festékből van vörös színű is. A padlóra már ezt használtam.

Padló festése, szigetelése gyantával, első réteg után, még nedvesen.

A padlóra elkentem 15 liter festéket. Ez elvileg 90 nm-re elég, én a 70 nm-re kb 2,5 rétegben elkentem mindet. Száradás után kiterítettem a padlóra a műfüvet, amivel vártam két napot ragasztás és bevágás előtt. A végeredmény ilyen lett:

Bocs az ujjamért. 🙂 Fáradt voltam, a kép után indultam haza, ami még 24 óra volt.
Háttérben a tenger. Nekem több Adria, kevesebb Balaton jut már kb 10 éve. 🙂

Amikor ezt az állapotot elértem, több szomszédom megjelent a tetőjén és átkiabáltak, gratuláltak a munkához. Jólesett. Megérdemeltem. 🙂 Erről a témáról oldalakat lehetne írni, nagyon tetszik az a mentalitásbeli különbség a javukra. A képen szándékosan látszik a szomszédom retkes tetője, mert az enyém is ilyen volt. Érezni a különbséget. 😉

Most Budapesten vagyok, jövőhéten megyek vissza. Ekkor majd a kétoldali betonra fog kerülni egy 1 méter magas kerítés. Azon a rétegrend drótháló + zöld takaró + műsövény. Ezek fognak valamennyi árnyékot adni a fejnek, amikor az ember napozik. Más árnyékolást nem akarok, mert funkció szerint ez egy napozóterasz. Talán még veszek két fotelt és pár nagy cserepes növényt. Felviszem még az áramot, konnektorokat a kerítésoszlopokra szerelek. Lehet csinálok világítást is.

Következő munka vagy a feljáró vagy a hátsó loggia lesz. Igazából élvezem, hogy a kezem alatt épül valami. Fáj a munkától kb mindenem, a Cataflam a barátom. Anno apám azt mondta egy igazi férfi saját maga is megépít egy házat a családjának. Nekem ez kimaradt. Pedig én nem egyet, hanem sok házat építettem már a családomnak, de mindegyiknél csak pénzzel vettem részt a munkában. Fiatalkoromban volt amikor festettem és burkoltam. Ma annyival egyszerűbb az élet, hogy youtube-on minden fent van. Villanyszerelésben jártas vagyok, azt nem szívesen bízom másra, még szakemberre sem. Itt pl a nulla és a fázis fel van cserélve, de ez is egy másik bejegyzés lesz, amiben feltárom, hol van elkötve a rendszer.

Vélemény, hozzászólás?